tietosuojakäytäntö

tietosuojakäytäntö

Pikkukenguru.fi ja kengurudesign.fi -verkkokauppa Tietosuojaseloste

 Rekisterinpitäjä:
Pikku Kenguru Oy (Y-tunnus: 1754122-5)
Kärsämäentie 35
20360 TURKU
info@pikkukenguru.fi

Pikkukenguru.fi verkkokauppa on kuluttajille suunnattu verkkokauppa. Kengurudesign.fi on yritysasiakkaille suunnattu verkkokauppa. Verkkokaupoilla on yhteinen etusivu ja molempia kauppoja hallinnoi Pikku Kenguru Oy.

Pikku Kenguru Oy:ssä kunnioitetaan asiakkaiden yksityisyyttä, emmekä lähetä asiakkaille mainosviestejä, elleivät he itse halua niitä vastaanottaa. Käsittelemme asiakkaiden tietoja huolellisesti ja käytössämme olevat verkkokauppajärjestelmä noudattaa EU:n uuden tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisia asetuksia.

Pikkukenguru.fi tai kengurudesing.fi -verkkokaupan asiakasrekisterissä oleva henkilö tai yhteisö on rekisteröitynyt pikkukenguru.fi tai kengurudesign.fi -verkkokaupan asiakkaaksi, liittynyt jollekin Pikku Kenguru Oy:n postituslistalle tai osallistuessaan asiakaskilpailuun antanut luvan yhteystietojensa käyttämiseen markkinoinnissa. Keräämme yritysasiakkaan henkilötietoja tilausten toimittamiseen ja palvelun edellyttämien yhteydenottojen mahdollistamiseen. Henkilötietojen ja yhteystietojen antaminen on pakollista verkkokaupasta tilattaessa

Rekisterin tietosisältö

Yritysasiakkaat: Yrityksen / yhteisön nimi, Y-tunnus, Osasto / Kustannuspaikka, Tilaus-/työnumero, Etunimi, Sukunimi, Sähköposti, Puhelinumero, Katuosoite, Postinumero, Postitoimipaikka, Verkkolaskuosoite, Välittäjäntunnus, OVT-tunnus. Näiden lisäksi mm. ostoshistoria eli tilatut tuotteet ja niiden hintatiedot.

Kuluttaja-asiakkaat: Etunimi, Sukunimi, Sähköposti, Puhelinumero, Katuosoite, Postinumero, Postitoimipaikka. Näiden lisäksi mm. ostoshistoria eli tilatut tuotteet ja niiden hintatiedot.

Henkilötietojen käsittely ja tietoja käsittelevät tahot

Rekisterin käyttötarkoitus on asiakkaiden kanssa kommunikointi, ostosten arkistointi ja käsittely, ostoshistoriaan perustuvien etujen tarjoaminen, palvelun asiakaskokemuksen personointi, lähetysten seuranta sekä markkinoinnin kohdentaminen. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa.

Siirrämme asiakkaan tietoja vain valikoiduille yhteistyökumppaneillemme ja vain tietyissä välttämättömissä tilanteissa muille kolmansille osapuolille

Rekisteriä tai rekisterin tietoja ei luovuteta valittujen yhteistyökumppaneiden lisäksi muille sivullisille. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää Pikku Kenguru Oy turvakäytännön mukaisia käyttäjäoikeuksia. Rekisteri sijaitsee salasanasuojatulla palvelimella.

Asiakas valitsee itse liittymisvaiheessa, jos hän haluaa vastaanottaa henkilökohtaisia etuja ja tarjouksia sähköpostitse, kirjeitse tai matkapuhelimen välityksellä. Asiakas voi milloin tahansa peruuttaa suostumuksensa markkinointiin ilmoittamalla siitä asiakaspalveluun info@pikkukenguru.fi tai info@kengurudesign.fi .

asiakkaan henkilötietoja vastaanottavat

  • Yrityksemme ja sen työntekijät
  • Kuljetusyritys, joka kuljettaa tavaran yritysasiakkaalle
  • Maksunvälittäjä verkkokaupassa maksaessa
  • Laskuoperaattori, kun maksutavaksi valitaan sähköinen verkkolasku
  • Tilitoimisto, joka kirjaa tilauksen kirjanpitoomme
  • Tilintarkastaja, joka tarkastaa kirjanpitomme
  • Tuotteet toimittava varasto, josta tilatut tuotteet toimitetaan
  • Perintäyhtiö, laskujen erääntyessä ja siirtyessä perintään

 

 Asiakkaan oikeudet omiin tietoihin

 Rekisteröityneellä asiakkaalla on oikeus koska tahansa maksutta tarkistaa kaikki rekisteriin hänestä tallennetut tiedot, vaatia muuttamaan hänestä rekisteröityjä tietoja ja/tai määrätä tiedot kokonaan rekisteristä poistettaviksi. Tietojen tarkastuspyynnön voi tehdä kirjallisesti asiakaspalveluun tai rekisterinpitäjälle henkilökohtaisesti allekirjoitetulla vapaamuotoisella tarkastuspyynnöllä. Asiakkaalle toimitetaan hänen pyytämänsä tiedot myös sähköisesti. Asiakkaan pyytämien tietojen toimitus kestää tavallisesti muutamia työpäiviä. Asiakasrekisterin tietoja käsittelevät vain sellaiset henkilöt, joiden toimenkuvaan rekisteritietojen käsittely kuuluu. Kaikki tiedot säilytetään käyttäjätunnuksin ja salasanoin suojatuilla palvelimilla.

 Asiakkuuden päättyminen

Asiakas voi koska tahansa päättää verkkokaupan asiakkuutensa ilmoittamalla siitä asiakaspalveluun info@pikkukenguru.fi tai info@kengurudesign.fi. Asiakkaan henkilötiedot poistetaan järjestelmästä kun asiakas on ilmoittanut päättävänsä asiakkuuden tai ilmaissut muuten kirjallisesti halunsa tietojen poistoon.

Asiakkaan tietojen säilytysaika

Säilytämme yritysasiakkaan sekä kuluttaja-asiakkaan tietoja tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää tässä selosteessa kuvatut käyttötarkoitukset. Joitain tietoja säilytetään niin kauan, kun se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa koskevien vastuiden toteuttamiseksi.

*